Gå till innehåll

HANDBOLL SYD

HANDBOLL SYD

D 08 HF Syd

Distriktslagsverksamheten kommer att inledas med två uttagningsträningar i slutet av augusti (som spelare är du på plats en av dagarna och kostnad är 300kr för träningsdagen), anmälan är öppen för alla som vill vara med (öppnas efter spelarutbildnings pass 5-6). Hallarna bokas spritt över vårt distrikt för att alla spelare ska ha närhet till hall. Under dessa två träningspass kommer våra distriktslagsledare att ansvara för genomförandet utifrån spelarutbildningsmaterialet 2.0. pass 7-8. Kostnaden för träningsdagen betalas i samband med det att kallelse till dagen skickas ut via SportAdmin. När spelaren tackar "ja" i kallelsen görs betalaningen.

Efter de inledande uttagningsträningarna i augusti kommer det sedan att arrangeras ett andra tillsälle i september. Till detta tillfälle kommer ungefär 50% av de som är med under träningarna i augusti att kallas. Detta tillfälle kan bli lite längre resa för vissa spelare inom vårt distrikt. Kostnaden, 150kr, för träningsdagen betalas i samband med det att kallelse till dagen skickas ut via SportAdmin. När spelaren tackar "ja" i kallelsen görs betalaningen.

I oktober sker den sista uttagningsträningen. Kostnaden, 150kr, för träningsdagen betalas i samband med det att kallelse till dagen skickas ut via SportAdmin. När spelaren tackar "ja" i kallelsen görs betalaningen. Efter denna sista uttagningsträning kommer 42 spelare per kön att kallas till en sista träningsdag inför Sverigecupen.

Inför Sverigecupen som spelas den 10-12/11 kommer det totalt att tas ut 42 pojkar och 42 flickor som sedan fördelas på tre jämna lag per kön med 14 spelare i respektive lag, kostnad per spelare som blir uttagen till att spela Sverigecupen är 2900kr (läs längre ner på sidan vad som ingår i priset).

Läs mer om distriktlagsverksamhetens syfte >>här<<

Distriktslagsledare

Handbollförbundet Syd rekryterar distriktlagsleadre till distriktlagsverksamheten. Som distriktlagsledare följs Svenska Handbollförbundets grundsyn på ledarskap. Det är distriktslagsledarna tillsammans med HF Syd som ansvarar för distriktlagsträningar, spelaruttagningar och coaching under Sverigecupen.

Distriktlagsledare flickor

Jacob Haapala
Albin Strandqvist
Linnea Johansson
Marie Lilja
Ludwig Bjuhrklint
Jennifer Ljungberg
Matilda Ekdahl

Lag 1 HF Syd
Lag 2 HF Syd
Lag 3 HF Syd

Distriktlagsledare pojk

Rickard Persson
Anna Olsson
Albert Månsson
Bjarne Persson
Niklas Lindman
Oliver Bengtsson
Maria Fröjd

Lag 1 HF Syd
Lag 2 HF Syd
Lag 3 HF Syd

26 eller 27 augusti: Spelarutbildningspass 7–8 Distriktslagsverksamhet (kostnad 300 kr för 2 träningspass, anmälan är öppen för alla som vill vara med, efter pass 7-8 sker viss selektering till nästkommande distriktlagsträning)
Arr: HF Syd

16 eller 17 september: Distriktlagsträning 1
Utifrån spelarutbildningspass 7-8 distriktlagsverksamhet görs en uttagning av distriktlagsledarna. Ca 50-60% av spelarna blir kallade till en av dagarna i september. Ej öppen anmälan, kallelse sker.
Kostnad 150kr.
Arr: HF Syd

8 oktober: Distriktlagsträning 2
Utifrån distriktlagsträning i september görs ännu en uttagning av distriktlagsledarna till tillfället i oktober. Ej öppen anmälan, kallelse sker.
Kostnad 150kr.
Arr: HF Syd

28 oktober: Träningsdag inför Sverigecupen med uttagna trupper.
Till denna dag kallas de 42 spelare per flick-/pojk grupp som kommer att representera HF Syd under Sverigecupen.
Kostnad 150kr.
Arr: HF Syd

10-12 november: Sverigecupen i Nyköping i november
42 flickor och 42 pojkar fördelat på tre lag blir kallade till att åka till Sverigecupen för att representera Handbollförbundet Syd.

Arrangemang kring lag: HF Syd
Arrangemnag Sverigecupen: Svenska Handbollförbundet

SverigeCupen 10-12 november 2023 i Nyköping.
42 spelare per Flick-/Pojklag i HF Syd åker till SvC.

För de spelare som blir kallade till Sverigecupen kommer en kostnad på 2900kr
I denna summa ingår:
Bussresa tur och retur till Nyköping
Lunch på plats i Nyköping på fredag
Gästkort för turneringen (2022 kostnad 900:-)
Klädkit: Hoodie och shorts för utespelare. Målvaktsbyxor och hoodie för målvakt.
(Matchtröjor för utespelare och målvakter lånas under Sverigecupen av HF Syd och lämnas tillbaka efteråt).

Betalning kommer att göras i samband med kallelse till Sverigecupen via SportAdmin.

Publicerad: 2023-02-16

Senast uppdaterad: 2023-11-10

Författare: Camilla Rohlén