Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Svenska Handbollförbundet mottog prestigefylld utmärkelse

Under förra veckan prisades Svenska Handbollförbundet vid EHF-kongressen för bästa nation i Europa 2022. Ett enormt kvitto på det arbete som görs inom svensk handboll, säger Robert Wedberg.

Bilden: Fredrik Rapp (till vänster), Svenska Handbollförbundets ordförande tar emot priset som lämnas över av Michael Wiederer (till höger), Europeiska Handbollförbundets president.

Det var vid det Europeiska Handbollförbundets kongress, EHF Ordinary Congress, i Basel, Schweiz, som Svenska Handbollförbundet fick motta den prestigefyllda utmärkelsen som bästa nation i Europa 2022. Samtliga nationella handbollslandslags prestationer under året ligger till grund för utmärkelsen och det visar på en mycket positiv utveckling för svensk handboll, säger Robert Wedberg, Svenska Handbollförbundets generalsekreterare:

- Det är första gången vi tilldelas utmärkelsen och är ett enormt kvitto på allt positivt arbete som görs av föreningar, distrikt och Svenska Handbollförbundet gällande vår spelarutbildning. Utmärkelsen visar också att hela svensk handbolls arbete för en jämställd idrott verkligen har lönat sig. Utan det arbetet hade vi inte varit på den nivå vi är idag med alla våra landslag, seniorer som ungdomar, damer/tjejer som herrar/killar. Vi inom svensk handboll ska vara mycket stolta över utmärkelsen.

 

Publicerad: 2023-09-21

Senast uppdaterad: 2023-09-21

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!