Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Årsta AIK HF F16

"Stämningen när hela IFU Arena är fyllt med handbollsälskare är underbar och då hoppas vi få med oss en massa härliga minnen från finalspelshelgen"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Självklart känns det riktigt bra, då det varit målsättningen hela säsongen. Extra roligt då vi haft lite tufft med en del skador under våren. Nu ser vi bara möjligheter… 😊

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Vi hade lyckats vinna våra tre första matcher i steg 4 och det hade även Skövde HF gjort så båda lagen var därför redan klara för finalspel. Så det två mycket lyckliga lag som spelade sista matchen, där Skövde avgick med segern.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
Finalspelet i Uppsala är en riktig handbollsfest där det är högkvalitativa matcher från fredag lunch till söndag kväll. Vi var med för 2 år sedan och då i F14-klassen och det var en härlig upplevelse ur flera perspektiv. Vi minns ett härligt tryck i hallarna, men det bestående minnet var givetvis att vi gick obesegrade igenom finalspelet och vann USM i F14-klassen. Att få avsluta säsongen med att vinna USM kan inte bli mycket bättre, vilket vi givetvis drömmer om att få uppleva igen!

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi ser fram emot en galet rolig handbollsfest under hela helgen. Stämningen när hela IFU Arena är fyllt med handbollsälskare är underbar och då hoppas vi få med oss en massa härliga minnen från finalspelshelgen.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Vi hade den stora glädjen att få spela både USM F18 steg 3 och USM F16 steg 4 på hemmaplan för första gången. Det var fullsatt i hallen av andra Årsta-lag, familjer och vänner som skapade en grym stämning. Förhoppningsvis så inspirerade det andra killar och tjejer i Årsta AIK fortsätta och träna för att precis som oss få uppleva ett finalspel någon gång i framtiden. Ett stort tack till våra föräldrar som alltid ställer upp och hjälper till när det behövs!

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Årsta AIK HF F16 kommer som vanligt inte att vara det största laget, men vi ska ha de kvickaste fötterna och vara mycket snabba i tankarna. Kryddar man det sedan med aggressivitet och spelskicklighet så är vår förhoppning att det ska räcka väldigt långt. Då vet vi att publiken får se en fin och underhållande handboll!

Berätta lite mer om ert lag.
Allt började 2016 när 3-4 föräldrar blev ledare/tränare och snabbt märkte att det fanns en enorm glöd hos tjejerna att vilja lära sig nya saker, kämpa ihop och få uppleva känslan att vinna tillsammans! Engagemang har varit nyckelord, allt från att leta tider som inga andra lag ville ha, ex vardagar 16.00 eller tider på loven eller i maj/juni, till att åka på många cuper och läger eller andra sammankomster. Många träningspass har det blivit, men garanterat ännu fler skratt! 11 tjejer har varit med på resan sedan säsongen 2016/2017. Glädjande nog så har det tillkommit ännu fler tjejer som älskar att träna och kämpa tillsammans, vilket gör att vi i nuläget är 23 tjejer som är med i Uppsala.

När vi inför Finalspelet 2022 i F14 hade glädjen och turen att knyta kontakt med Tomas Ryde (bl.a. f.d. förbundskapten för damlandslaget i Sverige och Rumänien) så kunde Tomas hjälpa till med att ta nästa steg i handbollsutvecklingen för tjejerna. Tomas har sedan dess varit med kring laget och är numera klubbchef i Årsta AIK som tagit stora kliv under de senaste två åren. Säsongen 23/24 har Kim Ahlgren tagit över som huvudtränare och fortsatt att utveckla tjejerna på strålande sätt. Nu har vi i Årsta AIK en riktigt bra miljö för alla som vill utveckla sitt handbollspelande!

// Per Jonsén, team manager

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-19

Senast uppdaterad: 2024-04-19

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!