Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Alingsås HK P18

"Möjligheten att få spela många matcher mot tuffast motstånd är en enormt positiv erfarenhet för killarna"

Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
Tack så mycket, självklart känns det otroligt roligt att ännu en gång få åka upp till Uppsala och slåss om de ädlaste medaljerna.

Vad var era förutsättningar inför sista matchen i steg 4?
Med tre vinster i bagaget gick vi in i sista matchen som ensamt finalklart lag i gruppen. Avslappande men en första plats att spela för gick vi in i matchen likt de andra med ett mål, att vinna.

Har ni varit på finalspelet förut? Om ja, vilka erfarenheter och lärdomar har ni tagit med er?
För oss blir det tredje året i rad vi får möjligheten att åka upp till Uppsala. Möjligheten att få spela många matcher mot tuffast motstånd är en enormt positiv erfarenhet för killarna. Även hur man hanterar hög belastning, återhämtning, nutrition, mycket publik etc.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Som alltid att få spela tuffa och jämna matcher.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Första matchen i steg 4 mot IFK Ystad HK ligger nära på näthinnan, en tight match som innehöll allt. Härlig ”ungdomshandboll” som fick de flesta att slita i håret emellanåt, men också två vilt kämpande lag som visade fin inställning som skapade en härlig stämning i Estrad. Att matchen även slutade i vinst till oss med ett mål gör givetvis minnet extra positivt.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Att vilt kämpande försvar-målvaktspel kombinerat med ett kreativt och framgångsrikt anfallsspel.

Berätta lite mer om ert lag.
Ett ambitiöst gäng jämnt fördelat på spelare födda 05–06 där alla har höga målsättningar med sin handboll. Vi är ett kollektiv där alla gör sitt yttersta för att nå framgång.

#Blå Maskinen

USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg.

Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i april/maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

Finalhelgen i USM 2024 arrangeras i IFU Arena, Uppsala den 26-28 april.

Följ finalspelet

svenskhandboll.se/finalspelet
USM:s egen sida Länk till annan webbplats. med nyheter, biljettinformation, lagpresentationer, information för deltagare och besökare, tips och erbjudanden från våra samarbetspartners.

Profixio
Ladda ner appen för livescore, matcher, resultat och tabeller

Instagram
@usmhandboll

Facebook
facebook.com/svenskhandboll

Handboll Play
Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll Play sänder alla matcherna från finalspelet. Just nu har de ett earlybird-erbjudande på sitt All access-paket som gäller fram till den 12 april. Läs mer och registrera dig på handbollplay.se/usmhandboll Länk till annan webbplats.

Köp biljett till finalspelet Länk till annan webbplats.

Relaterad information

Väskförbud
Observera att det råder väskförbud för besökare på arrangemanget.
Ackrediterade lag, deltagare, domare, funktionärer, volontärer och övriga som jobbar med arrangemanget omfattas inte av väskförbudet. Detta innebär att de här kategorierna måste använda sig av spelaringången under hela finalspelet. Volontärer i den publika entrén har inte tillstånd att släppa in några väskor.

Evenemangsmätning
Under det kommande finalspelet i IFU Arena genomför Svenska Handbollförbundet och Destination Uppsala en evenemangsmätning där vi gärna vill veta mer om er upplevelse av USM-finalerna samt er vistelse i Uppsala. Mätföretaget Research One kommer att vara på plats under evenemanget och genomföra en undersökning. Att delta i undersökningen är förstås valfritt, men det hade varit väldigt uppskattat om ni vill ta några minuter och besvara frågorna. På så sätt hjälper ni oss att utvecklas och bli bättre!

Publicerad: 2024-04-20

Senast uppdaterad: 2024-04-20

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!