LEDARE
I FOKUS
SENASTE NYTT FRÅN SHF OCH SDF
TIPS TILL LEDARE
LEDARE SOM LYSSNAR

Ledare som lyssnar är en webbaserad utbildning för barn- och ungdomsledare. Utbildningen har tagits fram av Folkhälsomyndigheten på uppdrag av regeringen och är tänkt att hjälpa ledare att upptäcka och möta unga som mår psykiskt dåligt.
BRIS STÖDLINJE

Till Bris stödlinje för ledare kan du som är engagerad eller anställd inom idrotten ringa för att prata om oro kring ett barn i din förening. Samtalet kan handla om allt från allvarliga situationer till mer vardagliga dilemman.
ELITIDROTTSMOTTAGNING

Mottagningen Elitidrott och hälsa hjälper både elitidrottare och elitidrottsledare att må bättre. Webbplatsen elitidrottsmottagningen.se vänder sig till dig som är över 18 år och som idrottar, eller leder andra, på elitnivå.
Du som är handbollsledare eller -tränare är en del av svensk handboll. Svensk handboll är vårt samlingsnamn och vår verksamhetsidé är Handboll för alla hela livet. Det betyder att vi vill skapa en tillgänglig och attraktiv sport, som engagerar och omfattar breddverksamhet för barn och både elit- och breddverksamhet för ungdomar och vuxna oavsett kulturell bakgrund, religionstillhörighet, sexuell läggning, könstillhörighet eller funktionsvariationer. Vår strävan är att ha kompetens och resurser för att möjliggöra att alla som vill ska kunna vara en del av svensk handboll. Tillsammans skapar vi handboll för alla.
Handboll är en fysisk, tuff och ärlig sport där fair play är vårt signum. Vi visar respekt för med- och motspelare, andra ledare och tränare, domare och funktionärer och vår publik. Motståndare hälsar på varandra innan matchstart och respekterar varandra under match. Du som är ledare har ett stort ansvar att föregå med gott exempel.
På de här sidorna hittar du som vill bli handbollstränare information om hur du kommer igång med din utbildning. Du som redan är tränare/ledare hittar information som vi tycker är viktig att du känner till, exempelvis information om hur du vidareutbildar dig. Du hittar även tips på utbildningar och litteratur inom områden som skadeförebyggande träning, kost och träning för spelare med funktionsvariationer. Du hittar information om trygg idrott, information från BRIS stödlinje för ledare samt medicinska råd.