Gå till innehåll

Hand the Ball

Hand the Ball Sverige engagerar sig för att öka rörelse och lek hos barn och ungdomar runt om i landet. Med den gröna bollen i centrum fokuserar vi på inkludering, kommunikation och försöker ta bort pressen på prestation och resultat.

Hand the Balls syfte är att agera plattform till en positiv fritid och att få barn och ungdomar i rörelse. Målet är att verka hälsofrämjande och konfliktförebyggande i alla aktiviteter och ge barnet en god upplevelse som vidare stärker dennes självförtroende och sociala kompetenser. Verksamheten riktar sig mot områden där idrottens föreningsliv sällan spelar en betydande roll, eller ens finns i närheten.

Aktiviteten kan äga rum där ungdomarna är naturligt – på torget, fritidsgården, eller liknande. Målet är att uppmuntra barn och ungdomar till fysisk aktivitet och lagsport, för att förebygga ohälsa. I alla våra verksamheter arbetar vi även utifrån Riksidrottsförbundets riktlinjer om barn och ungdomars rättigheter och deras material ”Idrotten vill” (Riksidrottsförbundet, 2009).

Läs mer på Hand the Ball Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-08-12

Senast uppdaterad: 2023-08-15

Författare:

Email: